25H@USV

Concurs studențesc de design şi dezvoltare de noi tehnologii, creativitate şi perseverenţă.

A V-a ediţie, Suceava,
15-16 noiembrie 2018
Atrium Corp E

Despre concurs

Timpul de a demonstra abilitățile individuale în proiectele care ne definesc profesional este considerabil fragmentat de incidența și varietatea problemelor și confruntărilor zilnice, făcând ca orice proiect să fie inerent divizat în mai multe zile sau chiar saptămâni.
De multe ori, acest lucru se întâmplă în pofida dorinței noastre de a vedea proiectul dus cât mai repede la bun sfârșit.


Ce ai putea realiza însă în decursul unei zile întregi dedicată exclusiv unui singur scop? Mai mult, îți oferim 25 de ore în care, alături de o echipă, poți demonstra pasiunea ta pentru tehnologie, viziunea și creativitatea, precum și abilitatea de a colabora într-o echipă pentru atingerea unui ideal comun.

Suntem siguri că vei câștiga o experiență de lucru dincolo de planul profesional, care se va constitui într-un punct de reper pentru cariera și proiectele care vor urma!

Regulament

Acest concurs se adresează studenților înscriși la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor (FIESC) la unul dintre ciclurile de studiu (licență, masterat sau doctorat) care doresc demonstrarea abilităților tehnice și de creativitate în lucrul cu noi tehnologii într-un timp limitat și cu o tematică stabilită de către organizatori. Echipele de studenți își pot alege un antrenor dintre membrii corpului profesoral al FIESC.

Concursul se desfășoară pe durata a 25 de ore.

Fiecare echipă va avea asigurată o suprafață de lucru în care se vor afla o masă, trei scaune și un cablu de alimentare la rețeaua de curent. Organizatorii vor asigura un spațiu suplimentar pentru odihna concurenților.

În timpul concursului, echipele au acces la echipamentele și materialele proprii (e.g., laptop-uri, tablete, telefoane, componente mecanice, electrice şi electronice, cărți și documentație tipărită, etc.), inclusiv alimente. Accesul la internet va fi asigurat de organizatori.

Tematica

Tema concursului va fi anunțată în momentul deschiderii oficiale a acestuia și va consta în realizarea unui proiect competitiv necesitând design și dezvoltare pentru crearea și folosirea de noi tehnologii, cu accent pe originalitatea și creativitatea implementării.

Înscriere echipe

Înscrierea este liberă tuturor studenţilor FIESC.

Echipe formate din 3 studenți se pot înscrie până la data de
9 Noiembrie 2018, 23:59 trimițând un email de intenţie la adresa coordonatorului concursului precizând numele echipei, numele și adresele email ale membrilor, anul de studiu și specializarea fiecărui membru, precum și numele antrenorului, dacă acesta există.

Înainte de începerea concursului, fiecare membru va completa şi semna un formular de înscriere şi acceptare a condiţiilor concursului. Formularul va fi furnizat de către organizatori.

Pentru această ediție a concursului, numărul de echipe este limitat la 4. Organizatorii îşi rezervă dreptul de a aplica criterii de preselecţie în cazul mai multor echipe înscrise.

Juriu

Membrii juriului vor aprecia (1) funcționalitatea proiectului, (2) originalitatea ideii și creativitatea implementării și (3) susținerea publică a proiectului realizat.


Prof. Jean Vanderdonckt
Université catholique de Louvain, Belgia

   

Nathan Magrofuoco
Université catholique de Louvain, Belgia

   

Prof. Radu-Daniel Vatavu
Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava


Clasament și premii ediția 2017

Premiul I (900 RON)
Mădălina-Maria Mitricioaei, Petru-Ionuț Șandru, Alexandru Bilius. Antrenor: Adrian-Ioan PETRARIU
Premiul II (500 RON)
Daniel Polocoșer, Ilie Alberto Cîrdei, Marian Ciornei, David-Ioan Cosovan. Antrenor: Remus Cătălin PRODAN
Premiul III (400 RON)
Constantin-Cristian Cumpăratu, Marian-Bogdan Ursu, Marian-Theodor Nicorescu, Andrei Mutu. Antrenor: Călin CIUFUDEAN
Diploma de participare
Mihaela Serediuc, Emilian Lupu, Radu-Cristian Scutelnicu, Marian Mihai Nemțoi. Antrenor: Remus Cătălin PRODAN


Comitet de organizare

Președinte concurs: prof. univ. dr. ing. Adrian Graur
Coordonator: prof. univ. dr. ing. Radu-Daniel Vatavu
Asistență tehnică: ing. Sebastian Coțovanu
Grafică și web design: Florin Gheorghiu

Contact

Întrebările, sugestiile și înscrierile sunt binevenite la următoarea adresă de email, cu specificarea textului 25@USV în subiectul email-ului.  

Radu-Daniel Vatavu
radu.vatavu @ usm.ro
http://www.eed.usv.ro/~vatavu

Sponsori

542a608df03924731b9471db_osf_logo.jpg