Home
Informatii
Educatie
Cercetare
Manifestari
Documente
Admitere
Orar

FESTIVITATEA DE ABSOLVIRE A PROMOŢIEI 2013 DE INGINERI AI
FACULTĂŢII DE INGINERIE ELECTRICĂ ŞI ŞTIINŢA CALCULATOARELOR

Marţi 16 iulie 2013, Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor (FIESC) a avut onoarea de a prezenta comunităţii pe cei 110 tineri absolvenţi care formează promoţia de ingineri 2013. Ei sunt specializaţi în Calculatoare, Automatică, Electronică, Energetică, Sisteme electrice şi Inginerie economică în domeniul electric, energetic şi electronic. În sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor din Suceava, unde a avut loc festivitatea de acordare a titlului de inginer promoţiei 2103, au fost prezenţi pe lângă proaspeţii absolvenţi şi părinţi, rude şi prieteni care au ţinut să fie împreună la acest moment memorabil.

Festivitatea de absolvire reprezintă an de an unul din evenimentele importante din viaţa facultăţii. Aşa cum în primele zile ale lunii octombrie se sărbătoreşte începutul unui nou an universitar, la jumătatea lunii iulie sunt sărbătoriţi şi li se urează succes cei care prin munca lor, timp de 4 ani de zile, au reuşit să acumuleze 240 de credite europene transferabile şi au trecut cu bine de examenul de diplomă recent încheiat.

Se poate afirma însă că fiecare promoţie de ingineri  ai FIESC reprezintă şi rezultatul unei munci asidue a peste 70 de cadre didactice universitare sucevene care le-au transmis pe lângă cunoştinţele fundamentale, de domeniu şi de specialitate şi o parte din sufletul şi speranţele lor.

Tinerilor absolvenţi le-au fost adresate felicitări şi urări de succes de către domnul rector al Universităţii Stefan cel Mare Suceava, prof.univ.dr.ing. Valentin Popa, domnul prof. univ. dr. ing. Adrian Graur, fost rector al USV între 2004 şi 2012, domnul prof.univ.dr.ing. Ştefan-Gheorghe Pentiuc, decanul Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, dar şi de către cei doi invitaţi de onoare ai manifestării.

Astfel, domnul Cătălin Nechifor, Preşedintele Consiliului Judeţean s-a adresat promoţiei de ingineri ca fost absolvent al Universităţii Ştefan cel Mare din Suceava, spunând "mă bucur pentru dumneavoastră că aţi ales o facultate, o universitate, un profil interesant, care să vă dea şanse pentru viitor... Sunt convins că tot ce aţi acumulat în aceşti ani la Suceava în facultate vă va folosi în viitorul dumneavoastră, în cariera profesională, în viaţa de familie. Vă doresc mult succes, să aveţi putere de muncă, încredere şi să fiţi mândri că sunteţi absolvenţi ai Universităţii Ştefan cel Mare Suceava".

Domnul Florin Sinescu, Prefectul Judeţului Suceava, a evocat faptul că acum aproape 20 de ani trăia aceleaşi emoţii ca absolvent al Facultăţii de Inginerie Electrică din Universitatea Suceava. Le-a vorbit tinerilor absolvenţi despre ce înseamnă a fi inginer şi a-ţi face datoria către societate. I-a îndemnat să aibă curaj, să fie exigenţi cu ei înşişi şi să ţină la calitate, dată fiind pregătirea foarte bună pe care o au.

Această promoţie se adaugă şirului precedentelor 22 de promoţii de ingineri care s-au format în FIESC. Cu siguranţă că o parte dintre ei se vor remarca la rândul lor în ţară sau în străinătate ca ingineri de vârf în specializarea obţinută. Mulţi dintre absolvenţii promoţiei 2013 s-au remarcat deja în competiţii studenţeşti naţionale şi internaţionale cum ar fi Concursul de microcontrolere, Iași, ediţiile din mai 2102 şi mai 2013,  Competiția Internațională ElectroMobility, Concursul Internaţional Studenţesc de Calculatoare Hard & Soft, Concursul Internaţional Tehnici de Interconectare în Electronică. Concurând alături de colegi de-ai lor din alte centre universitare de tradiţie  din ţară şi străinătate au reuşit nu arareori să-i depăşească obţinând premii şi menţiuni.

Toatea acestea spun mult despre valoarea acestei promoţii de ingineri, dar şi despre valoarea şcolii de ingineri de profil electric, energetic, electronic, calculatoare şi automatizări de la Suceava.

Galerie foto

 

ipv6 ready  

Home | Informatii | Educatie | Cercetare | Manifestari | Documente | Admitere | Cautare | Orar

©1997-2010 Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, Universitatea "Ştefan cel Mare" Suceava
Str. Universitatii nr.13, 720229 Suceava, România, Tel/Fax: +40 230 524801, secretariat@eed.usv.ro
Site actualizat pe:  22 decembrie 2014

Parteneri:

Suceava University Cisco Academy
dcti.usv.ro
Radio USV - LIVE