GRIDNORD

 

 

Proiect

Relevanta

Descriere

Impact

Echipa

 

Resurse

 

Aparitii in presa

 

 

 

 

 

 

 

IMPACTUL GENERAT DE PROIECT


Impactul tehnologic/ științific: contribuția proiectului la cercetarea națională, gradul de noutate și complexitate al soluțiilor propuse, în relație cu investiția făcută (caracteristicile echipamentului achiziționat/ laboratorului dezvoltat).

Cu ajutorul unui cluster puternic partenerii vor putea colabora la un nivel înalt de performanță în grid. Infrastructura rezultata va susține activitățile interne de cercetare si de experimentare din nordul țării, județele Suceava și Botoșani.

Privitor la contribuția proiectului la activitatea de cercetare națională, GRID-ul care se propune a fi achiziționat va oferi posibilitatea de dezvoltare si testare in medii reale, functionale, a middleware-ului si a aplicațiilor dezvoltate in cadrul Universității "Ștefan cel Mare" Suceava și ai partenerilor acesteia din alte proiecte sau propuneri de proiecte europene cum ar fi Universitatea Tehnică "Gh. Asachi" Iași, Universitatea „Al.I.Cuza" Iași, Universitatea "Politehnica" București.

S-a convenit deja ca gridul ce va fi realizat să fie interconectat cu Gridul Universității "Politehnica" București și cel al Universității Tehnice "Gh. Asachi" Iași.

Gridul Universității Tehnice "Gh. Asachi" Iași este dezvoltat în baza proiectului CEEX  "GRID Academic pentru aplicatii complexe". El reunește ca parteneri o serie de importante instituții din Iași precum:  Universitatea „Al.I.Cuza" Iași, Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr.T.Popa" Iași, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinar㠄Ion Ionescu de la Brad" Iași, Institutul de Informatică Teoretică Iași, instituții având o pondere însemnată în activitatea de cercetare națională. 

Impactul economic/ social, oportunități de servicii ST,pentru dezvoltare socio-economică regională ca urmare a investițiilor în infrastructura de CDI, rolul științei în societate etc.

GRID-ul care  va fi realizat  va anula diviziunea digitală și va permite beneficiarilor potențiali,  unitățile de CD și instituțiile de învățământ superior de drept public care își desfășoară activitatea în partea de nord a țării, să efectueze cercetări importante pentru progresul științific și economic al regiunii de nord.

Interconectarea cu resursele de calcul ale Universității de Stat din Cernăuți, Ucraina, va avea un impact deosebit în dezvoltarea parteneriatului regional în care cele două universități fac deja parte.

Propunerea de proiect va genera capacitate competitivă în programele europene de cercetare deoarece în primul rând va dispune de un instrument puternic de cercetare, un GRID modern, pe care se vor putea face cercetări de vârf, iar în al doilea rând Universitatea Suceava va deveni un partener important în alte proiecte prin faptul că dispune de această dotare de mare performanță, interesantă și pentru partenerii europeni.

Impactul asupra calității mediului și conservarea resurselor naturale, stării de sănătate etc.

Pe rețeaua grid se vor putea efectua calcule de o complexitate înaltă pentru rezolvarea unor probleme acute privind calitatea mediului, conservarea resurselor naturale din regiunea de nord a țării. Universitatea de „Gr.T.Popa" Medicină și Farmacie Iași, va putea efectua studii și modelări privind sănătatea publică.

 

 

 

[Proiect] [Relevanta] [Descriere] [Impact] [Management] [Plan] [Resurse] [Echipa] [Echipamente]